سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قارچ پوستی در کودکان: 10 درمان خانگی قارچ پوستی نوزادان و کودکان

در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم در مورد قارچ پوستی در کودکان: 10 درمان خانگی قارچ پوستی نوزادان و کودکان+جزئیات کامل و عکس صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و با دادن نظرات ما در بهبود کیفیت سایت یاری نمایید.

قارچ پوستی یا درماتوفیتوز نوعی عفونت قارچی است که به شکل لکه‌های دایره‌ای قرمز رنگی روی پوست کودکان ایجاد می‌شود. با این‌که این مشکل در بزرگسالان شایع است، ولی کودکان نیز در معرض خطر ابتلا به این نوع عفونت قرار دارند. در این نوشتار با ما همراه باشید تا با چند درمان خانگی قارچ پوستی در کودکان آشنا شوید.

قارچ پوستی در کودکان

قارچ پوست به شدت واگیردار است؛ از این رو، لازم است از کودک مبتلا به این عفونت در خانه نگهداری کنید و وی را به پارک و مدرسه نفرستید. این عفونت قارچی معمولا روی پوست سر، پاها، ران و ساق پا، دست‌ها و ناخن‌ها بروز می‌کند، زیرا میزان تعریق در این نواحی بیش‌تر است.

علائم قارچ پوستی در کودکان

از جمله علائم برجسته‌ی قارچ پوستی در کودکان می‌توان به ریزش مو در ناحیه‌ی مبتلا به این عارضه، خارش و پوسته پوسته شدن، و حتی ایجاد زخم‌های چرکین اشاره کرد. این علائم ظرف 4 الی 10 روز بعد از قرار گرفتن پوست در معرض قارچ ایجاد می‌شوند.

کودکان ممکن است از طرق گوناگون به عفونت قارچ پوستی مبتلا شوند؛ از جمله‌ استفاده از استخرها و حمام‌های عمومی، بازی کردن با حیوانات آلوده به قارچ پوستی، بازی کردن در خاک آلوده، و تماس مستقیم پوست با پوست فرد آلوده به قارچ.

با این‌که قارچ پوستی در کودکان بیماری خطرناکی به شمار نمی‌رود، علائم این بیماری می‌تواند به اندازه‌ی کافی برای کودک آزاردهنده باشد و باعث بی‌قراری و ناراحتی وی شود.

جهت پیشگیری از گسترش قارچ پوستی در کودکان رعایت مسائل بهداشتی از اهمیت بسیار بالایی برخودار است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) بهداشت مناسب را به عنوان مهم‌ترین اقدام پیشگیرانه برای چنین مشکلاتی توصیه می‌کند. از این رو، لازم است پوست کودک‌تان را تمیز و خشک نگه دارید، مرتبا موهای‌اش را با شامپو بشویید، و از استفاده‌ی مشترک از وسایل بهداشتی شخصی توسط کودک‌تان جلوگیری کنید.

پمادها، پودرها، و لوسیون‌های ضد قارچ مختلفی وجود دارند که می‌توانید بدون نسخه از داروخانه‌ها تهیه کنید؛ با وجود این، برای تسکین خارش و التهاب ناشی از قارچ پوستی می‌توانید از برخی درمان‌های خانگی ساده نیز استفاده کنید.

در ادامه، به 10 درمان خانگی قارچ پوستی در کودکان اشاره می‌کنیم؛ تا انتهای این مقاله، با سایت بازده همراه باشید!

1. سرکه سیب

سرکه سیب حاوی ترکیبات طبیعی ضد قارچی است که می‌توانند به درمان عفونت‌های پوستی نظیر قارچ پوستی کمک کنند.

هم‌چنین، خاصیت اسیدی این ماده‌ی غذایی به سرعت به نابودی قارچ‌ها و توقف گسترش عفونت کمک می‌کند. قارچ عامل بروز بیماری قارچ پوستی در محیط‌های اسیدی رشد نمی‌کند. به علاوه، سرکه سیب می‌تواند با تقویت دستگاه ایمنی بدن کودک، فرایند درمان را تسریع کند.

استفاده‌ی موضعی

مقدار اندکی از سرکه سیب خام رقیق نشده و تصفیه نشده را با استفاده از یک تکه پنبه روی نواحی آلوده به قارچ بمالید. بعد از 30 دقیقه، این نواحی را با آب سرد بشویید، و پوست‌ کودک‌تان را به طور کامل خشک کنید. این کار را روزی 2 الی 3 مرتبه انجام دهید تا فرزند دلبندتان از شر این مشکل خلاص شود. اگر سطح پوست کودک‌تان ترک خورده و باز شده است، قبل از مصرف، سرکه سیب را با مقدار مساوی آب رقیق کنید.

استفاده‌ی خوراکی

یک الی دو قاشق چای خوری سرکه سیب خام و تصفیه نشده را به همراه مقداری عسل در یک لیوان آب گرم حل کنید. این محلول را روزی دو بار به کودک‌تان بدهید تا از داخل بدن نیز با این عفونت مبارزه کنید.

2. روغن درخت چای

هم‌چنین، جهت درمان قارچ پوستی در کودکان می‌توانید از روغن درخت چای نیز استفاده کنید.

این روغن معطر دارای فعالیت ضد قارچی است و با قارچ‌های عامل عفونت قارچی مبارزه می‌کند. به علاوه، با مالیدن روغن درخت چای روی نواحی مبتلا به قارچ، خارش و التهاب این نواحی تسکین می‌یابد.

طبق مطالعه‌ای در 2003 که نتایج آن در نشریه‌ی میکروبیولوژی کاربردی به چاپ رسیدند، بیش‌تر ترکیبات موجود در روغن درخت چای دارای فعالیت ضد قارچی علیه طیفی از قارچ‌ها هستند.

هم‌چنین، طبق نتایج مطالعه‌ی دیگری در 2006 که در نشریه‌ی بررسی‌های میکروبیولوژی بالینی منتشر شدند، روغن درخت چای دارای فعالیت ضد قارچی موثری است.

از روغن درخت چای فقط باید به صورت موضعی استفاده کنید.

الف. چند قطره از روغن درخت چای را روی تکه‌ای پنبه بچکانید و آن را به آهستگی روی نواحی مبتلا به قارچ فشار دهید. این کار را روزی 2 الی 3 مرتبه، به مدت یک هفته یا بیش‌تر انجام دهید.
ب. هم‌چنین، می‌توانید روغن درخت چای را با مقدار مساوی روغن نارگیل رقیق کنید. این ترکیب را روی نواحی مبتلا به قارچ پوستی بمالید. از این روش درمانی می‌توانید روزی یک بار استفاده کنید.

هشدار: حتما به این نکته توجه کنید، مبادا کودک‌تان با بردن دهان‌اش به سمت نواحی آلوده به قارچ آغشته به روغن درخت چای، این روغن را وارد دهان‌اش کند. هم‌چنین توصیه می‌شود، پیش از مصرف، یک قطره از این روغن معطر را روی پوست کودک امتحان کنید تا از عدم حساسیت پوست فرزندتان به روغن درخت چای و عدم بروز واکنش‌های حساسیتی اطمینان حاصل کنید.

3. روغن نارگیل

استفاده از روغن نارگیل نیز یکی دیگر از درمان‌های خانگی موثر برای مبارزه با قارچ پوستی در کودکان به شمار می‌رود. اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل با صدمه زدن به غشای سلولی قارچ‌ها، به نابودی آن‌ها کمک می‌کنند.

خواص مرطوب کنندگی روغن نارگیل به کاهش خارش روی نواحی مبتلا به قارچ کمک خواهند کرد. هم‌چنین، این روغن به التیام پوست مبتلا به قارچ نیز کمک می‌کند.

طبق نتایج مطالعه‌ای که در 2007 در نشریه‌ی غذاهای دارویی به چاپ رسیدند، پژوهشگران دریافتند در صورت مقاوم شدن گونه‌های کاندیدا در برابر دارو، برای درمان عفونت‌های قارچی باید از روغن نارگیل استفاده شود.

نتایج مطالعه‌ای نیز که در 2014 در نشریه‌ی طب طبیعی به چاپ رسیدند، بر این نکته تاکید می‌کنند که خواص ضد عفونی کنندگی موضعی روغن نارگیل به دلیل وجود اسیدهای چرب با زنجیره‌ی متوسط در این روغن پر خاصیت است.

استفاده‌ی موضعی

روغن نارگیل فرا بکر را مستقیما روی نواحی آسیب دیده بمالید. به مدت چند دقیقه آن را ماساژ دهید و اجازه بدهید روغن نارگیل به مدت یک شب روی پوست کودک‌تان بماند؛ سپس، صبح فردا آن را بشویید. این کار را هر روز قبل از خواب انجام دهید.

استفاده‌ی خوراکی

مصرف روغن نارگیل فرا بکر را در رژیم غذایی کودک‌تان بگنجانید. روزانه با یک قاشق چای خوری شروع کنید و به تدریج مصرف آن را به روزی بیش از یک قاشق غذاخوری افزایش دهید.

4. سیر

سیر به عنوان یک عامل ضد قارچ طبیعی عمل می‌کند و می‌تواند به درمان انواع مختلفی از عفونت‌های قارچی، از جمله قارچ پوستی در کودکان کمک کند. خواص ضد قارچی سیر به توقف رشد قارچ‌ها و تسکین خارش ناشی از عفونت قارچی نیز کمک می‌کند.

نتایج مطالعه‌ای که در 2014 در مجله‌ی ایرانی علوم پزشکی پایه‌ به چاپ رسیدند، نشان دادند، به رغم آن‌که اثربخشی آلیسین خالص در مقایسه با عصاره‌ی سیر در مهار رشد سلول‌های نخینه بسیار بیش‌تر است، از هر دو می‌توان برای درمان قارچ پوستی استفاده کرد.

مطالعه‌ی دیگری که نتایج آن در مجله‌ی طب گیاهی ابن سینا به چاپ رسیدند، فعالیت ضد قارچی سیر را تایید می‌کند.

استفاده‌ی موضعی

الف. با ترکیب 2 یا 3 حبه سیر کوبیده شده با مقداری روغن نارگیل یا زیتون خمیر تهیه کنید. لایه‌ی نازکی از این خمیر را روی ناحیه‌ی آسیب دیده‌ی پوست بمالید و با استفاده از گاز استریل یا باند روی آن را بپوشانید. اجازه دهید این خمیر به مدت 2 ساعت یا بیش‌تر روی پوست کودک بماند و سپس آن را بشویید. این کار را روزی دو بار انجام دهید تا علائم قارچ پوستی ناپدید شوند.
ب. یا این‌که می‌توانید روغن سیر را روی قارچ‌های پوستی کودک‌تان بمالید. حدود 20 دقیقه صبر کنید و سپس آن را بشویید. این کار را روزی یک بار، به مدت چند هفته تکرار کنید.